Bemutatkozás

A Csütörtöki Csoport (Csücsop) egy Budapesten működő Katolikus Ifjúsági Közösség. Lelki vezetőnk Bíró László püspök atya, tagjaink pedig Budapesten tanuló főiskolások és egyetemisták, valamint fiatal dolgozók (jellemzően 18-30 év közötti korosztály). A Csücsop egyszerre kíván számukra otthon és ugródeszka is lenni. Otthon a Budapesten élő (de sokszor máshonnan érkező) fiataloknak, ahol személyes kapcsolatokat építhetnek, elmélyíthetik hitéletüket, megoszthatják örömeiket és gondjaikat másokkal. Ugyanakkor ugródeszka is, mivel a kezdetektől fogva egyik célunk, hogy tagjaink a Csücsopon szerzett közösségi tapasztalat birtokában később új közösségeket hozzanak létre vagy más, már működő közösségeket erősítsenek.

Érdekel a Csücsop?

Közösségünk minden csütörtök este 7 órakor találkozik a Párbeszéd Házában.

Cím: 1085 Budapest, Horánszky utca 20. (térkép)

Kérdéseddel bátran keress minket az info@csucsop.hu címen vagy közvetlenül írhatsz itt.

Szeretettel várunk!

Csütörtöki levelek

A kaland útja, avagy a CSITA

2013.12.08. 13:09 | LoremIpsum2 | Szólj hozzá!

Címkék: kirándulás csita csücsop programok

Nem a cél a fontos. Az csak egy hely, olyan, akár a többi. Gyorsabban és kényelmesebben is elérheted, mintha erdőkön és mezőkön át vándorolnál úttalan utakon, szélben, esőben, vagy hóban. Maga az út az, ami igazán számít. Új barátságok születnek, régieket erősödnek. Utána másképp tekintesz a világra. Kitisztult elmével veted  magad a mindennapi teendőkbe, és elhatározásaidat siker koronázza, mert te végig jártad a kijelölt utat. Ez a CSITA, a Csücsopos Inprovizációs TúraAlkalom.

Csücsopos

A tisztesség megkívánja, hogy az elején leszögezzem: bárkit szívesen látunk. A lényeg, hogy kulturált túrázó módjára viselkedjen, tehát ne szemeteljen, vigyázzon a természet értékeire, stb. Így azok is lehet hívni, akik útkeresők, vagy nem hittanra járó fiatalok, de rájuk férne egy jó társasággal való közös túrázás. Ki tudja, talán magával ragadja a hittan felszabadult szellemisége, és nem csak itt, hanem csütörtökönként is felbukkannak.

Improvizációs

A szó hallatán sokan azt hihetnék, hogy a túraútvonalakat az utolsó pillanatban találjuk ki. Ez nem áll messze a valóságtól, de azért korán sem vagyunk ennyire felelőtlenek. Kik is? Bár nincs hivatalos CSITA felelős, a túrákat általában a 18-as kiscsoport három lelkes tagja szervezi: Eszti, Miki, és jómagam. (De ez nem jelenti azt, hogy más nem szervezhet túrát!) Rövid levélváltásokat telefonhívások követnek, előkerülnek a régi, kopott térképek, majd kiválasztunk egy közel 12-15 km-es útvonalat. A Magányos hegyet budai hegyeket az elmúlt két év során bejártuk, így mostanában Visegrád és a Pilis felé fordítjuk tekintetünket. A Ködhegység Börzsöny is elérhető közelségben van számunkra, régi tervünk, egy zebegényi túra sajnos már kétszer el lett halasztva. Majd tavasszal. Az útvonal kiválasztásánál törekszünk az egyetemistabarát utazási költségre, hogy ne ezzel terheljük az amúgy is szűkös pénztárcákat: ezer forintos költségvetésből nézzük a MÁV és a Volán menetrendeket. A rossz időjárás sem tántorít el minket, és ha esetleg letérünk a kijelölt útvonalról, akkor improvizálunk, és megyünk tovább.


TúraAlkalom

Nem kell nagy felszerelésre gondolni, amikor túra szót emlegetjük. Persze nem árt egy tisztességes túracipő vagy bakancs, valamint kényelmes hátizsák, amiben étel, ital, és egy marék jókedv elfér. Rossz idő esetén célszerű egy esőkabát, télen jól jön egy termosz meleg tea, de mindenki kitapasztalhatja, neki mi ad erőt.

A kirándulásokat színes plakátok vagy videók harangozzák be, attól függően, hogy mennyi ideje van a szervező brigádnak. Minden alakom más, nem csak a helyszín miatt, hanem próbálunk ezen a téren egyediséget belevinni. A kora nyári paraCSITA, az első éjszakai túra kifejezetten izgalmasra sikeredett, köszönhetően a viharos időjárásnak. A 2012-es decemberi kirándulás pedig a Gyűrűk ura és a Hobbit világát tükrözte, ami a videót illeti.

Persze nem ez a legfontosabb. A jó társaság, a közös élmény, egy kiadós mozgás mindenkit felfrissít, és ha csak egy napra is, de kiragad a szürke hétköznapok mókuskerekéből. Izmaid megfeszülnek, teleszívod tüdődet friss levegővel, felállsz és továbbindulsz. Fáradt és izzadt vagy, de nem adod fel, mert vár egy csapat, vár egy kaland, vár egy CSITA!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása