Bemutatkozás

A Csütörtöki Csoport (Csücsop) egy Budapesten működő Katolikus Ifjúsági Közösség. Lelki vezetőnk Bíró László püspök atya, tagjaink pedig Budapesten tanuló főiskolások és egyetemisták, valamint fiatal dolgozók (jellemzően 18-30 év közötti korosztály). A Csücsop egyszerre kíván számukra otthon és ugródeszka is lenni. Otthon a Budapesten élő (de sokszor máshonnan érkező) fiataloknak, ahol személyes kapcsolatokat építhetnek, elmélyíthetik hitéletüket, megoszthatják örömeiket és gondjaikat másokkal. Ugyanakkor ugródeszka is, mivel a kezdetektől fogva egyik célunk, hogy tagjaink a Csücsopon szerzett közösségi tapasztalat birtokában később új közösségeket hozzanak létre vagy más, már működő közösségeket erősítsenek.

Érdekel a Csücsop?

Közösségünk minden csütörtök este 7 órakor találkozik a Párbeszéd Házában.

Cím: 1085 Budapest, Horánszky utca 20. (térkép)

Kérdéseddel bátran keress minket az info@csucsop.hu címen vagy közvetlenül írhatsz itt.

Szeretettel várunk!

Csütörtöki levelek

Gyöngyöspatai napok

2010.09.01. 12:09 | Dondó | Szólj hozzá!

Címkék: nyári tábor Gyöngyöspata

Idén nyáron, Gyöngyöspatán tartottuk a nyári lelkigyakorlatos táborunkat. A megérkezés estéjén egymást bemutatva, sok nevetés közepette tudtunk meg egymásról olyan dolgokat, amelyeket eddig titokként őriztünk.

A hét elején, az összerázódást elősegítendő csoportokban a falu nevezetességeit illetve „érdekességeit” felkutatva töltöttünk egy délelőttöt, így tudtuk meg hány szőlőszem van a keresztet néző fehér kutya szájában és ehhez hasonló lényeges információkat. Majd a délután a métáé és frizbi focié volt. Este először nagy pódium előtt debütált a Csücsopoly, élő bábukkal és hihetetlen kreatív indulókkal! A kirándulás sem maradhatott el, persze ez sem volt kalandoktól és emelkedőktől mentes! Majd szerdán kezdetét vette a lelkigyakorlat Karesz atyával, akitől sok mindent megtudhattunk, például ha valaki beugrik az ablakon az első kérdés amit feltehetsz: SziaKérsz kávét? de azt is, hogy közösséget nem lehet építeni, hanem az Isten iránti szeretetünkből épül, meg, hogy minden történés magában hordja a lehetőséget, hogy közelebb kerüljünk Istenhez. Szombat délelőtt minden csoport lelkesen készült a MEGY-re (azaz Mesék Előadás Gyöngyöspatán-ra). Jancsi és Juliska, Hófehérke, Hamupipőke, Csipkerózsika, Piroska és a többiek mind egyedi módon kerültek feldolgozásra. Este táncházban és a folyosói ad hoc buliban tomboltuk ki magunkat, tudva ez a tábor utolsó estéje. Vasárnap a reggeli szentmisén együtt adtunk hálát az együtt töltött egy hétért, majd délután a táborzárás után Agent Orange-al együtt hazindultunk.

Karesz atya azt mondta ha csak egy gondolatot is hazaviszel és tovább építed az életedben már megérte ott lenned a héten. Amit én hoztam magammal, hogy igen rajtam is, az én Istennel való kapcsolatomon is múlik , hogy a Csücsop igazi közösség legyen!


Írta:
Blogger

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.