Bemutatkozás

A Csütörtöki Csoport (Csücsop) egy Budapesten működő Katolikus Ifjúsági Közösség. Lelki vezetőnk Bíró László püspök atya, tagjaink pedig Budapesten tanuló főiskolások és egyetemisták, valamint fiatal dolgozók (jellemzően 18-30 év közötti korosztály). A Csücsop egyszerre kíván számukra otthon és ugródeszka is lenni. Otthon a Budapesten élő (de sokszor máshonnan érkező) fiataloknak, ahol személyes kapcsolatokat építhetnek, elmélyíthetik hitéletüket, megoszthatják örömeiket és gondjaikat másokkal. Ugyanakkor ugródeszka is, mivel a kezdetektől fogva egyik célunk, hogy tagjaink a Csücsopon szerzett közösségi tapasztalat birtokában később új közösségeket hozzanak létre vagy más, már működő közösségeket erősítsenek.

Érdekel a Csücsop?

Közösségünk minden csütörtök este 7 órakor találkozik a Párbeszéd Házában.

Cím: 1085 Budapest, Horánszky utca 20. (térkép)

Kérdéseddel bátran keress minket az info@csucsop.hu címen vagy közvetlenül írhatsz itt.

Szeretettel várunk!

Csütörtöki levelek

72 óra kompromisszumok nélkül

2010.10.15. 20:03 | Dondó | Szólj hozzá!

Címkék: önkéntes 72 óra

Elkezdődött a 72 óra...túl vagyunk az első délutánon és ezt nem megkönnyebbülve írom le, hanem telve örömmel és lelkesedéssel, várva a holnapi folytatást! Nem gondoltam, mikor megérkeztem fél négy után pár perccel a Klauzál térre, és még csak hárman voltunk, hogy ilyen lesz.

Aztán jöttek a többiek, így lettünk egy focicsapatnyian, majd később még többen...Először három helyi kisfiúval kezdtünk el játszani, persze ők voltak egy csapat, meg mi, aztán ahogy nőtt a létszám, nőtt az érdeklődés és a csapatok száma is, végül az áttörés számomra az volt, amikor az egyik kisfiú kijelentette ő átjön a mi csapatunkba, persze, addigra már 9-2 ők vezettek, pedig nem fogtuk vissza magunkat, egyszerűen ügyesek voltak. Egy kis pihenő és pingpong után már kellően hideg volt ahhoz, hogy a játszótéren egy kis meleg teával kínáljuk az anyukákat, apukákat és a gyerkőcöket. Nagyon örültek neki, volt aki többször is visszajött. Igazán közvetlenek voltak a gyerekekígy egy idő után még az eleinte furcsa szemmel néző szülők is. Szóval azt hiszem, egy igazán kezdet volt ez a délután...

Írta: Bessenyei Judit (Juditka)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.