Bemutatkozás

A Csütörtöki Csoport (Csücsop) egy Budapesten működő Katolikus Ifjúsági Közösség. Lelki vezetőnk Bíró László püspök atya, tagjaink pedig Budapesten tanuló főiskolások és egyetemisták, valamint fiatal dolgozók (jellemzően 18-30 év közötti korosztály). A Csücsop egyszerre kíván számukra otthon és ugródeszka is lenni. Otthon a Budapesten élő (de sokszor máshonnan érkező) fiataloknak, ahol személyes kapcsolatokat építhetnek, elmélyíthetik hitéletüket, megoszthatják örömeiket és gondjaikat másokkal. Ugyanakkor ugródeszka is, mivel a kezdetektől fogva egyik célunk, hogy tagjaink a Csücsopon szerzett közösségi tapasztalat birtokában később új közösségeket hozzanak létre vagy más, már működő közösségeket erősítsenek.

Érdekel a Csücsop?

Közösségünk minden csütörtök este 7 órakor találkozik a Párbeszéd Házában.

Cím: 1085 Budapest, Horánszky utca 20. (térkép)

Kérdéseddel bátran keress minket az info@csucsop.hu címen vagy közvetlenül írhatsz itt.

Szeretettel várunk!

Csütörtöki levelek

Közös Csücsopos szentmise

2014.03.01. 19:29 | Dondó | Szólj hozzá!

Címkék: mise Püspök atya csücsop programok

közös mise.jpgMiért fontos számomra a közös csücsopos mise? Vidéki bicskás gyerekként elég sokszor vakargatom a fejem búbját itt Budapesten, amikor a  vasárnap épp valahol elköltött mise után, hazaoldalgok egyedül, azaz egyedül.

A misén mindenki ismeretlen. Milyen jó volna beszélgetni valakikkel, egy kicsit időzni… Itt van ez a közösség, ami az enyém is, amit Csücsopnak hívnak, ami nemcsak egy haveri  halmaz, hanem egy közösség. Tehát miért ne szentelhetnénk meg közösen a vasárnapot? Egy  közösség életében fontos a közös ima. Ebben tán sokan egyetértetek velem.  A mise a legtökéletesebb ima, amikor fizikailag is találkozunk Mesterünkkel. Mi így együtt.

Akinek van kedve és ideje csatlakozzon hozzánk vasárnaponként 18:00-tól a Belvárosi templomban a Március 15-e téren. Hallgassuk közösségünk lelki vezetőjének, Bíró László püspök atyának szavait, utána igyunk egy forró vagy hideg italt,  és osszuk meg egymással gondolatainkat, élményeinket!

Írta:
Zsifkó Zoli

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.