Bemutatkozás

A Csütörtöki Csoport (Csücsop) egy Budapesten működő Katolikus Ifjúsági Közösség. Lelki vezetőnk Bíró László püspök atya, tagjaink pedig Budapesten tanuló főiskolások és egyetemisták, valamint fiatal dolgozók (jellemzően 18-30 év közötti korosztály). A Csücsop egyszerre kíván számukra otthon és ugródeszka is lenni. Otthon a Budapesten élő (de sokszor máshonnan érkező) fiataloknak, ahol személyes kapcsolatokat építhetnek, elmélyíthetik hitéletüket, megoszthatják örömeiket és gondjaikat másokkal. Ugyanakkor ugródeszka is, mivel a kezdetektől fogva egyik célunk, hogy tagjaink a Csücsopon szerzett közösségi tapasztalat birtokában később új közösségeket hozzanak létre vagy más, már működő közösségeket erősítsenek.

Érdekel a Csücsop?

Közösségünk minden csütörtök este 7 órakor találkozik a Párbeszéd Házában.

Cím: 1085 Budapest, Horánszky utca 20. (térkép)

Kérdéseddel bátran keress minket az info@csucsop.hu címen vagy közvetlenül írhatsz itt.

Szeretettel várunk!

Csütörtöki levelek

Elköltöztünk

2015.12.17. 11:24 | Dondó | Szólj hozzá!

A Csücsop blog visszaköltözött a megújult csücsop honlapra!

Kapcsolódás

2015.10.15. 19:00 | Széna Zsófia | Szólj hozzá!

Címkék: csütörtöki levél

hands-together-heart2.jpg»Nem jó az embernek egyedül lenni.« Mi, emberek, alaptermészetünknél fogva kapcsolatokra vagyunk teremtve. Isten úgy alkotott meg minket, mint az üres poharakat, melyek az Ég felé tekintenek, és folyamatosan arra vágynak, hogy betöltse őket valamilyen transzcendens erő. Ezt a boldogságot leginkább kapcsolatainkon keresztül élhetjük meg. A 7-es kiscsoport ezzel a lényeges témával foglalkozott a legutóbbi ráhangolódásában.

 

Hálaadás

2015.10.15. 19:00 | Széna Zsófia | Szólj hozzá!

Címkék: csütörtöki levél

Csütörtökön a hatos (Kánaán) kiscsoport tagjaival egy taizéi imaórát tartottunk a hálaadás témaköréről. Olyan evangéliumi részleteket, idézeteket választottunk, ami ehhez kapcsolódik.

Búcsúzás, valami új kezdete

2015.10.01. 19:00 | _Barna | Szólj hozzá!

Címkék: csütörtöki levél

14291311905_3ab44f5788_h.jpg"Úgy gondolom, a búcsúzás fájdalmas, de elkerülhetetlen része kell, hogy legyen időnként az életemnek, hiszen ha benne ragadok és belefásulok a mindennapi rutinomba, elszalasztom a lehetőségét annak ,hogy igent mondjak arra az új életre, amit Isten szán nekem." Részlet az 5-ös kiscsoport ráhangolódásából.

Bowling - avagy közösségi szolgálat

2015.09.21. 00:30 | Széna Zsófia | Szólj hozzá!

Címkék: program képek bowling felelős csücsop programok

bowling3.jpgAki frissen csatlakozik a Csücsophoz, hamar megtapasztalhatja, hogy ez a közösség nem csupán hittancsoport, hanem inkább olyan, mint egy nagy család. Ezt igazolja az is, hogy a csütörtök estéinken túl a szabadidőnket is együtt töltjük; legutóbb például Óbudán voltunk bowlingozni. Erről, és a Csücsopért vállalt szolgálatokról mesél nekünk Benyó.

 

Hogyan tovább?

2015.09.17. 19:00 | _Barna | Szólj hozzá!

Címkék: csütörtöki levél

jobbra_vagy_balra.jpg
A közös Veni Sancte szentmise előtti ráhangolódásban előre tekintettünk a jövőre, vizsgáltuk a jelent, szemléltük a múltat, megvizsgálva életünk egy-egy területét. Az ősz és a tanév kezdete sok változást hozhat munkánkban vagy tanulmányainkban, és amikor a változás szelét érezzük, érdemes lehet kicsit megállni és reflektálni, mérlegelni. Az itt megfogalmazott kérdésekkel ebben szeretne segíteni a Kettes, Föld sója kiscsoport.

Időt múlatni, vagy időt tölteni?

2015.09.17. 18:00 | Dondó | Szólj hozzá!

Címkék: páros levél

Sziasztok!

Mulatni - múlatni. Nem véletlen a szójáték, hiszen ahogy Püspök atya fogalmazott a legutóbbi páros hittanon: “A randi nem üresjárat.” Így külön-külön olyan alkalmakat kellett végiggondolunk, amikor sikerült minőségi módon együtt lenni. A megosztásban nemcsak konkrét élmények, hanem fontos szempontok is elhangzottak, ami után Püspök atya a gondolatait három szó mentén fejtette ki: egymással, egymásért, egymásban.

Lépj ki a komfortzónádból!

2015.09.03. 19:00 | Széna Zsófia | Szólj hozzá!

Címkék: csütörtöki levél

when-our-comfort-zone-becomes-a-danger-zone.pngKi tudunk lépni a komfortzónánkból, vagy ragaszkodunk a szokásainkhoz? A legutóbbi ráhangolódáson a 9-es és a 14-es kiscsoport ezzel a kérdéssel foglalkozott személyes megosztásokon és tapasztalatokon keresztül.

 

 

Közös nyári élmény

2015.09.03. 16:00 | Dondó | Szólj hozzá!

Címkék: páros levél

Sziasztok!
Elindult a tanév, és a páros hittan is. Bár több oszlopos tag már nem volt jelen (legalább három esküvőről tudunk), Püspök atya így sem maradt egyedül: öt pár jelent meg a tanév első szerelmes hittanján.

Versengés

2015.08.06. 19:00 | Széna Zsófia | Szólj hozzá!

Címkék: csütörtöki levél

verseny.jpgFeladataink elvégzése, problémáink megoldása, és céljaink elérése közben számtalan olyan eset adódik, amikor akarva-akaratlanul versenyhelyzetbe kerülünk. Mi állhat ennek a háttérében? Hogyan viselkedünk ilyenkor? Mit tanít nekünk a Szentírás és Jézus a versengésről? A 2-es és a 12-es kiscsoport ezekre a kérdésekre kereste a választ közös ráhangolódásában.