Bemutatkozás

A Csütörtöki Csoport (Csücsop) egy Budapesten működő Katolikus Ifjúsági Közösség. Lelki vezetőnk Bíró László püspök atya, tagjaink pedig Budapesten tanuló főiskolások és egyetemisták, valamint fiatal dolgozók (jellemzően 18-30 év közötti korosztály). A Csücsop egyszerre kíván számukra otthon és ugródeszka is lenni. Otthon a Budapesten élő (de sokszor máshonnan érkező) fiataloknak, ahol személyes kapcsolatokat építhetnek, elmélyíthetik hitéletüket, megoszthatják örömeiket és gondjaikat másokkal. Ugyanakkor ugródeszka is, mivel a kezdetektől fogva egyik célunk, hogy tagjaink a Csücsopon szerzett közösségi tapasztalat birtokában később új közösségeket hozzanak létre vagy más, már működő közösségeket erősítsenek.

Érdekel a Csücsop?

Közösségünk minden csütörtök este 7 órakor találkozik a Párbeszéd Házában.

Cím: 1085 Budapest, Horánszky utca 20. (térkép)

Kérdéseddel bátran keress minket az info@csucsop.hu címen vagy közvetlenül írhatsz itt.

Szeretettel várunk!

Csütörtöki levelek

Nyári Tábor - 2012, Markaz

2012.08.19. 22:21 | LoremIpsum2 | Szólj hozzá!

Címkék: videó képek nyári tábor Markaz

Hello! Coli baktérium. Paradoxon. Csolimpia. Ahol új barátságok születtek, ahol nagy döntéseket hoztak meg. Együtt nevettük és imádkoztuk végig a hetet. Rémlik már? Igen! Nyári tábor Markazon.

Nehéz egy hetet átölteni. Annyi program volt július 29. és augusztus 5. között, hogy szinte fel sem fogtuk, és vége lett. Sokan még maradtunk volna, de paradox módon az idő múlásával még jobbnak érezzük az eltöltött időt. Minden napra jutott vidám, még vidámabb és komoly program is. Vasárnap közösen utaztunk le Markazra, és gyors lendülettel vettük birtokba az általános iskola épületét, és annak tornatermét. A hivatalos megnyitón meggyújtottuk a Csolimpiai lángot, és mentünk egy relatív gyors bemutatkozó kört, vidám játékokkal együtt.

A csolimpikonokat (azaz minket) nyolc csoportra osztottak be: úszók, birkózók, vívók, vizilabdások, kézilabdások, atléták, öttusázók, kajakosok. A tábor végéig ők voltak a mi kis családunk.

Hétfőn vidáman indult a nap, mindaddig, amíg Bálint gitárral és hangos énekkel nem ébresztett minket. (Annát azért nem említem, mert neki örültünk.) Hogy örömünk még teljesebb legyen, még reggeli tornával is megmozgattak a szervezők. Ez minden reggel így ment...


Gyors reggeli, majd a kiscsoportok akadályversenyen vettek részt, a falu különböző pontjain felállított állomásokon. Estefelé Kellermayer Miklós professzor tartott nekünk előadást. Ha többen nem is értettek vele egyet, akkor is jól megmozgatta mindenki fantáziáját a Coli baktériumos példájával.

A keddi nap szinte teljesen eltelt a kirándulással a közeli szurdokban. A táj gyönyörű, a társaság kedves, kívánhat ennél többet az ember? Szerdától péntekig lelkigyakorlatot tartott nekünk Ontko Henrik atya, aki Pannonhalmán tanítja a jövő csücsoposainak egy részét. A téma a nyugalom volt, amelyről paradox módon hangosan beszélt. Péntekig mindenki felfrissült lelkiekben, és bár egyesek a végsőkig kitartva figyeltek, és bár ez is kevésnek bizonyult.  Péntek estére jutott még gyors ki-mit-tud? játék. Néhány ember soha nem fogja elfelejteni ezt az estét.

Szombat délelőtt került megrendezésre a külön fiú-lány program. Míg a lányok magazint készítettek, addig a férfiak kemény háborút vívtak.



Este még forróbb lett a hangulat a bulin (nézd meg az összes videót!)

Vidám hangulatban érkezett a vasárnap reggel. A kávé és a tej elfogyott, nem volt mit tenni. Hazajöttünk, és a tábor a feledésbe merült... Vagy mégsem?  Beszéljenek helyettem a képek, és még képek! No meg az elmaradhatatlan videó...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása