Bemutatkozás

A Csütörtöki Csoport (Csücsop) egy Budapesten működő Katolikus Ifjúsági Közösség. Lelki vezetőnk Bíró László püspök atya, tagjaink pedig Budapesten tanuló főiskolások és egyetemisták, valamint fiatal dolgozók (jellemzően 18-30 év közötti korosztály). A Csücsop egyszerre kíván számukra otthon és ugródeszka is lenni. Otthon a Budapesten élő (de sokszor máshonnan érkező) fiataloknak, ahol személyes kapcsolatokat építhetnek, elmélyíthetik hitéletüket, megoszthatják örömeiket és gondjaikat másokkal. Ugyanakkor ugródeszka is, mivel a kezdetektől fogva egyik célunk, hogy tagjaink a Csücsopon szerzett közösségi tapasztalat birtokában később új közösségeket hozzanak létre vagy más, már működő közösségeket erősítsenek.

Érdekel a Csücsop?

Közösségünk minden csütörtök este 7 órakor találkozik a Párbeszéd Házában.

Cím: 1085 Budapest, Horánszky utca 20. (térkép)

Kérdéseddel bátran keress minket az info@csucsop.hu címen vagy közvetlenül írhatsz itt.

Szeretettel várunk!

Csütörtöki levelek

Kapcsolódás

2015.10.15. 19:00 | Széna Zsófia | Szólj hozzá!

Címkék: csütörtöki levél

hands-together-heart2.jpg»Nem jó az embernek egyedül lenni.« Mi, emberek, alaptermészetünknél fogva kapcsolatokra vagyunk teremtve. Isten úgy alkotott meg minket, mint az üres poharakat, melyek az Ég felé tekintenek, és folyamatosan arra vágynak, hogy betöltse őket valamilyen transzcendens erő. Ezt a boldogságot leginkább kapcsolatainkon keresztül élhetjük meg. A 7-es kiscsoport ezzel a lényeges témával foglalkozott a legutóbbi ráhangolódásában.

 

Nap, hold, csillagok (ének)

 

I. Idézet a Szentírásból

Ne legyen nyugtalan a szívetek! Higgyetek az Istenben és bennem is higgyetek! Atyám házában sok hely van, ha nem így volna, megmondtam volna nektek. Azért megyek el, hogy helyet készítsek nektek. Ha aztán elmegyek, és helyet készítek nektek, újra eljövök, és magammal viszlek benneteket, hogy ti is ott legyetek, ahol én vagyok. Hisz ismeritek oda az utat, ahová megyek.” Erre Tamás azt mondta: „Uram, nem tudjuk, hova mégy, hát hogy ismerhetnénk az utat?” „Én vagyok az út, az igazság és az élet – válaszolta Jézus. – Senki sem juthat el az Atyához, csak általam. Ha engem ismernétek, Atyámat is ismernétek, de mostantól fogva ismeritek és látjátok.” Erre Fülöp kérte: „Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, s az elég lesz nekünk.” „Már oly régóta veletek vagyok – felelte Jézus –, és nem ismersz, Fülöp? Aki engem látott, az Atyát is látta. Hogy mondhatod hát: Mutasd meg nekünk az Atyát? Nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok s az Atya bennem? A szavakat, amelyeket hozzátok intézek, nem magamtól mondom, s a tetteket is az Atya viszi végbe, aki bennem van. Higgyétek, hogy én az Atyában vagyok, s az Atya bennem. Ha másképpen nem, legalább a tetteimért higgyétek. Bizony, bizony, mondom nektek: Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket viszi végbe, amelyeket én végbevittem, sőt még nagyobbakat is végbevisz, mert az Atyához megyek, s amit a nevemben kértek, azt megteszem nektek, hogy az Atya megdicsőüljön a Fiúban, bármit kértek a nevemben, megteszem nektek.

/Jn 14, 1-13/

 

II. Gondolatébresztő kérdések

  1. Istenről: mennyire érzed Isten közelségét a mindennapokban? Érzed, hogy a tenyerén hordoz téged? (H. István)

  2. Családról: Isten hogyan van jelen a családi kapcsolataidban? Mi lesz az első, amit mondani fogsz a szüleidnek, ha találkozol velük legközelebb? (Blanka)

  3. Barátokról: gondold át, hogy milyen kegyelmeket kaptál barátaid által az Istentől! Hogyan adtál ezekért hálát? (J. István)

  4. Közösségről: hogyan segíti istenkapcsolatodat a közösséged? Te mit teszel a közösséghez, hogy ez még inkább megerősödjön? (Anita)

 

Üdvözlégy, Mária (ének)

 

III. Vers (Ambrus)

Szent-Gály Kata verse

-- legyetek igaz emberekké,
legyetek jókká, és jobb lesz a világ:
aki magát jellemmé neveli,
a közösséget alakítja át --
 
-- kezdjétek el a munkát, mint a mag,
mely belepusztul, de kihajt,
és szára nő, és rája települ
a termés, a jövő --
 
-- legyen időtök végre elcsendesedni,
zavaros víznek mélyét ki se látja!
Idő kell a kitisztulásra,
értékelésre, érlelésre,
mely rend és béke és erő,
s az  AKARATBA belenő --
 
-- legyetek néha egyedül,
ha máshol nem: belül,
a szívekben --

 

 

IV. Játék (Annikusz)

Gémkapcsok körbe helyezése: mindenki székére raktunk a ráhangolódás előtt egy gémkapcsot, amit ki kellett hozni minden jelenlévőnek, és a földön a kereszt köré összekapcsolni egy láncba. Miután mindenki kijött és lerakta a kapcsát, elmondtuk a Miatyánkot hálát adva közösségünkért.

 

Szeretet áradjon (ének)

 

Az Úr jósága (ének)

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása