Bemutatkozás

A Csütörtöki Csoport (Csücsop) egy Budapesten működő Katolikus Ifjúsági Közösség. Lelki vezetőnk Bíró László püspök atya, tagjaink pedig Budapesten tanuló főiskolások és egyetemisták, valamint fiatal dolgozók (jellemzően 18-30 év közötti korosztály). A Csücsop egyszerre kíván számukra otthon és ugródeszka is lenni. Otthon a Budapesten élő (de sokszor máshonnan érkező) fiataloknak, ahol személyes kapcsolatokat építhetnek, elmélyíthetik hitéletüket, megoszthatják örömeiket és gondjaikat másokkal. Ugyanakkor ugródeszka is, mivel a kezdetektől fogva egyik célunk, hogy tagjaink a Csücsopon szerzett közösségi tapasztalat birtokában később új közösségeket hozzanak létre vagy más, már működő közösségeket erősítsenek.

Érdekel a Csücsop?

Közösségünk minden csütörtök este 7 órakor találkozik a Párbeszéd Házában.

Cím: 1085 Budapest, Horánszky utca 20. (térkép)

Kérdéseddel bátran keress minket az info@csucsop.hu címen vagy közvetlenül írhatsz itt.

Szeretettel várunk!

Csütörtöki levelek

TakkCenter

2011.11.27. 14:44 | LoremIpsum2 | Szólj hozzá!

Címkék: ajánló TakkCenter

A TakkCenter jelentése: HálaKözpont. Az apostolok cselekedeteinek folytatásában élve Isten tovább munkálkodik ma is. Ennek személyes életében ki-ki tanúja lehet olyan történetek, események kapcsán, melyekben megérzi Isten jelenlétét, beavatkozását. A hálaközpont ezeknek a történeteknek kíván megosztási felületet biztosítani. Hogy valósulhat ez meg? Emberek, akik hálásak Istennek, leírják, hogy mi az a történés, ami miatt hálásak. Ezek a történetek képezik a hálaadás motorját.

A célunk ezzel, hogy tudatosítsuk Isten jelenlétét, bemutassuk munkálkodásátTöbb szem többet lát alapon egyéni történeteket ismerhetünk meg, ezzel formálva az Istenről alkotott képet. Sőt, egymás hitét látva épülhetünk is! Párbeszédet kezdeményeznénk keresztény és nem keresztény társaságok között Istenről, neki tulajdonított megnyilvánulásokról, valamint pozitív légkört teremtenénk a magyar internetes média világában.

A párbeszéd úgy jönne létre, hogy a történetek feldolgozására felkért művészek (költők, grafikusok, építészek, festők, szobrászok, stb.), teológusok, vagy kisebb csoportok (blogszerzők, drámacsoportok, tánccsoportok, gyülekezeti ifik, zenekarok stb.) saját véleményüket megfogalmazva adnak feldolgozásokat a történetekre (rajz, képregény, zene, animáció, vers, esszé, festmény, illusztráció stb..). Ezek mind kommentelhetők, alkalmanként kiállítások, kerekasztal beszélgetések, előadások szerveződnek köréjük.

Szeretnélek megkérni arra, hogy írj le egy történetet az elmúlt időszakból, mely hálára ösztönöz Isten felé!
Terjedelme rád van bízva, néhány mondat vagy akár több oldalas iromány is lehet. Fontos, hogy személyes élményed legyen! 
(Ha sok idő leírni, hanganyagot vagy videót is küldhetsz, esetleg rajzot vagy fotót is ha egyszerűbb úgy neked.)

Bogarássz a honlapon, ihletődj, és jöjjön, aminek jönnie kell!

 

apróbetűs: A TakkCenter a MEKDSZ ernyője alatt jött létre, a MEKDSZ hitvallásával egyetért. (www.mekdsz.hu)

Webcím: http://takkcenter.hu
Ajánló neve: Géczi Andi (6)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása