Bemutatkozás

A Csütörtöki Csoport (Csücsop) egy Budapesten működő Katolikus Ifjúsági Közösség. Lelki vezetőnk Bíró László püspök atya, tagjaink pedig Budapesten tanuló főiskolások és egyetemisták, valamint fiatal dolgozók (jellemzően 18-30 év közötti korosztály). A Csücsop egyszerre kíván számukra otthon és ugródeszka is lenni. Otthon a Budapesten élő (de sokszor máshonnan érkező) fiataloknak, ahol személyes kapcsolatokat építhetnek, elmélyíthetik hitéletüket, megoszthatják örömeiket és gondjaikat másokkal. Ugyanakkor ugródeszka is, mivel a kezdetektől fogva egyik célunk, hogy tagjaink a Csücsopon szerzett közösségi tapasztalat birtokában később új közösségeket hozzanak létre vagy más, már működő közösségeket erősítsenek.

Érdekel a Csücsop?

Közösségünk minden csütörtök este 7 órakor találkozik a Párbeszéd Házában.

Cím: 1085 Budapest, Horánszky utca 20. (térkép)

Kérdéseddel bátran keress minket az info@csucsop.hu címen vagy közvetlenül írhatsz itt.

Szeretettel várunk!

Csütörtöki levelek

Időt múlatni, vagy időt tölteni?

2015.09.17. 18:00 | LoremIpsum2 | Szólj hozzá!

Címkék: páros levél

Sziasztok!

Mulatni - múlatni. Nem véletlen a szójáték, hiszen ahogy Püspök atya fogalmazott a legutóbbi páros hittanon: “A randi nem üresjárat.” Így külön-külön olyan alkalmakat kellett végiggondolunk, amikor sikerült minőségi módon együtt lenni. A megosztásban nemcsak konkrét élmények, hanem fontos szempontok is elhangzottak, ami után Püspök atya a gondolatait három szó mentén fejtette ki: egymással, egymásért, egymásban.

Egymással lenni nem elég egy mély kapcsolathoz. Két ember el lehet egymással úgy, hogy nem keresik a mélyebb lelki tartalmat. Egymásért élni (odafigyelni, ajándékozni, áldozatot hozni, stb) fontos, de kevés, mert nem feltétlenül jelent lelki találkozást. Lelkileg egymásban lenni viszont egy olyan találkozás, ami közelebb visz minket egymáshoz.

Ennek alapja lehet a közös ima, amely felfelé nyit meg minket. Ha felfelé nyitunk, az visszahat  ránk, és segít egymás felé nyílni. Ez a folyamat visszafelé is igaz: a személyes beszélgetések segítik a közös imaéletet.

“A párod sohasem arra kíváncsi, amit mindenki lát belőled, hanem arra, amit senki más nem tud rólad” - mondta Püspök atya, amikor a kommunikáció került szóba. Hogyan tudok segíteni a páromnak ebben? “Kíméletlennek” kell lenni a kérdezésben :)

Először is meg kell érkezni a hétköznapi teendőkből: nem lehet egyből a mély vízbe ugrani, továbbá célszerű hosszabb beszélgetésekre konkrét témát elővenni, mint például gyerekkori emlékek. De ne csak a jót mondjuk el, hiszen a fent említett idézet itt is igaz.

Zárásként a párkapcsolatot egy olyan versenyjátékhoz hasonlította, amiben csak egyfajta győzelem létezik: maga a találkozás. Ugyanez igaz a közösen megoldott konfliktusokra is: ugyan más jellegű ez a találkozás, de ha sikerül megtalálni a megoldást, megint egy kicsit gazdagabbak leszünk.

 

Találkozunk október elsején 18:00-kor!
Anikó & Dondó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása