Bemutatkozás

A Csütörtöki Csoport (Csücsop) egy Budapesten működő Katolikus Ifjúsági Közösség. Lelki vezetőnk Bíró László püspök atya, tagjaink pedig Budapesten tanuló főiskolások és egyetemisták, valamint fiatal dolgozók (jellemzően 18-30 év közötti korosztály). A Csücsop egyszerre kíván számukra otthon és ugródeszka is lenni. Otthon a Budapesten élő (de sokszor máshonnan érkező) fiataloknak, ahol személyes kapcsolatokat építhetnek, elmélyíthetik hitéletüket, megoszthatják örömeiket és gondjaikat másokkal. Ugyanakkor ugródeszka is, mivel a kezdetektől fogva egyik célunk, hogy tagjaink a Csücsopon szerzett közösségi tapasztalat birtokában később új közösségeket hozzanak létre vagy más, már működő közösségeket erősítsenek.

Érdekel a Csücsop?

Közösségünk minden csütörtök este 7 órakor találkozik a Párbeszéd Házában.

Cím: 1085 Budapest, Horánszky utca 20. (térkép)

Kérdéseddel bátran keress minket az info@csucsop.hu címen vagy közvetlenül írhatsz itt.

Szeretettel várunk!

Csütörtöki levelek

Felelősség-tartály feltöltése, avagy te miért vagy Felelős?

2012.03.01. 11:16 | Barta Emese | Szólj hozzá!

Címkék: felelős Ráckeve felelős hétvége

„De mi van ebben a borítékban?” – járt az eszemben folyamatosan, amíg ki nem bontottam és azután annyira magával ragadott a szöveg, hogy muszáj volt többször elolvasnom.

Csücsop Felelős Hétvége februárban? Hát persze, hogy IGEEEN!<--break->

Számomra ettől a pillanattól indult el ez a hétvége. Bár indulás előtt, pénteken a listán eluralkodott némi aggodalom az ellopott HÉV-felsővezeték miatt (innen is üzenem annak a valószínűleg fém-kiskereskedelmet folytató testvérünknek, hogy a VII. parancsolat átgondolása ajánlott), végül mégis zavartalanul, kissé didergősen értük el úticélunkat.
A ráckevei Katolikus Általános Iskolában töltöttünk el egy nagyszerű hétvégét egymással és Istennel. Egymással, mert megismertük a másikat a kiscsoportos beszélgetések, kötetlen programok alatt, Istennel, mert imában hordoztuk a közösségünket saját berendezésű kápolnánkban és együtt vettünk részt a szomszédos templomban a vasárnapi szentmisén, ahol kiváló zenészeink szolgálatának hála, dalokkal dicsőítettünk.
Gondolataink és beszélgetéseink középpontját ez a kérdés határozta meg:
"Mit jelent felelősnek lenni?"
Együtt elmélkedtük végig a kiscsoportokban közösségünk feladatait, lehetőségeit, jövőjét és Juci fantasztikus Csücsop-töriórája által a múltat is. Azt hiszem, azt megállapíthatjuk, hogy megállás nincs, dübörög az a Csücsop szekér lelkes felelősökkel.
Még néhány tapasztalat a teljesség igénye nélkül:

  • Megtanultam tornatermi szivacson pihentető 6 órát aludni
  • Kiderítettem a turbómájkrém titkos receptjét
  • Megtanultam, hogy létezik horkolós és nem horkolós szoba
  • Több, egymástól független forrásból is megerősítést nyert, hogy a Csücsop-karrier létező fogalom
  • Meglátásom szerint az étkezések időpontját mindenki pontosan betartja, az egyéb, bár szintén izgalmas programpontokra azonban sokszor figyelmeztetnek a „hajtóemberek”.

Hála mindenkiért, aki szervezett, szolgált és segített.
Köszönöm, hogy veletek lehettem ifjonc újoncként!

Én is köszönöm, hogy ott lehettem Veletek Ráckevén. Nagyon intenzív, fárasztó hétvége volt, de mégis feltöltekezve tértem haza. volt látni a sok, felelősen gondolkodó fiatalt, akik tenni szeretnének valamit a közösségükért...

Számomra az egyik legnagyobb tanulság az volt, amikor próbáltuk meghatározni, mit jelent "felelősnek" lenni. Mégpedig azért, mert arra jutottunk, mindenki felelős, aki adni akar valamit a közösségnek: akár egy-egy szót, egy kis odafigyelést a másikra.

A hétvége csúcspontja pedig egyértelműen Juci fantasztikus előadása volt a CsüCsop történetéről. Aki lemaradt róla - bár ez pótolhatatlan :) - két dokumentumot ajánlanék neki: itt és itt olvashattok róla, hogyan alakult a közösség élete.

Gábor

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása