Bemutatkozás

A Csütörtöki Csoport (Csücsop) egy Budapesten működő Katolikus Ifjúsági Közösség. Lelki vezetőnk Bíró László püspök atya, tagjaink pedig Budapesten tanuló főiskolások és egyetemisták, valamint fiatal dolgozók (jellemzően 18-30 év közötti korosztály). A Csücsop egyszerre kíván számukra otthon és ugródeszka is lenni. Otthon a Budapesten élő (de sokszor máshonnan érkező) fiataloknak, ahol személyes kapcsolatokat építhetnek, elmélyíthetik hitéletüket, megoszthatják örömeiket és gondjaikat másokkal. Ugyanakkor ugródeszka is, mivel a kezdetektől fogva egyik célunk, hogy tagjaink a Csücsopon szerzett közösségi tapasztalat birtokában később új közösségeket hozzanak létre vagy más, már működő közösségeket erősítsenek.

Érdekel a Csücsop?

Közösségünk minden csütörtök este 7 órakor találkozik a Párbeszéd Házában.

Cím: 1085 Budapest, Horánszky utca 20. (térkép)

Kérdéseddel bátran keress minket az info@csucsop.hu címen vagy közvetlenül írhatsz itt.

Szeretettel várunk!

Csütörtöki levelek

Lehet-e Csücsopon zenélni?

2013.10.05. 17:00 | Kollár Bálint | Szólj hozzá!

Címkék: program csücsop programok zenei szolgálat

Még rendkívül élő bennem a kép, ahogy Kefír elé állok, és a határozott (akkor még) lánytól enyhén megszeppenve megkérdezem, hogy végül is lehet-e Csücsopon zenélni?

Az egzakt válaszra már nem emlékszem, (bár valahol, a "Naná, hogy lehet. Gyere!" körül lehetett), de az biztos, hogy következő héten már a Csücsop zenészek második sorában ücsörögve próbáltam követni az akkordokat és megküzdeni a kezdeti lámpalázzal. Egy mementó ebből az időszakból is megmaradt: "Réka, hogy fogod a H-moll akkordot?" - kérdeztem pár alkalom után... Büszkén jelentem, azóta már én is tudok moll akkordokat fogni. :-)

Zenész szolgálatot végző emberként teljesen egyedi a megélése a Csücsopnak. Praktikus időben megérkezni, sőt már jóval Csücsop kezdete előtt hangszereket, kottákat és kottaállványokat kipakolni, hangolni esetleg a "last minute" ráhangolódásoktól dallistát kérni - ne adj' Isten dallistát írni helyettük. Utána pedig kezdődik a ráhangolódás...

...amit őszintén megvallva elég nehéz követni az esetek többségében. A dalok közti szünetekben ugyanis veszett kotta lapozgatás és utolsó utáni pillanatban történő egyeztetés történik általában. (Pl: hányszor játszunk el a dalt?) Emiatt biztos, hogy nekünk, zenészeknek, mindig egy kicsit nehezebb ténylegesen úgy átélni a ráhangolódást, mint ahogy azt mások teszik. De ez nem baj, hiszen ettől is válik szolgálattá jelenlétünk.

Amikor nagy közös szentmisék vannak, ez az érzés szintén velünk van - jelenlétünk teljesen más lesz mint ha a hívek (a többi Csücsopos) között ülnénk. Van, hogy a folyamatos zene érdekében néhány zenész az áldozásról mond le. Én úgy hiszem, hogy még ez sem baj, hiszen egy más módon adózunk Krisztus jelenlétének. Még ha a mise bizonyos részeire a zenélés miatt kevésbé is tudunk figyelni, úgy hiszem hogy szolgálatunk - és az hogy kit is szolgálunk ezen idő alatt - minden tekintetben kárpótol minket. Személy szerint nekem talán az az egyik legnagyobb ajándék amit a Csücsoptól kaptam, hogy Csücsop zenészként (azóta másodmagammal már vezetőjükként) szentmise keretében is szolgálhatom Jézust és testvéreimet.

Szóval, visszatérve a címben feltett kérdésre, nem csak hogy lehet Csücsopon zenélni, hanem ez erősen ajánlott is minden zajkeltő eszközzel ellátott Csücsoposnak. :-)

A sokat koptatott Csücsopos frázist kicsit kibővítve zárom gondolataim vadul csapongó folyamát:

"Gyertek zenélni, mert nagyon-nagyon-nagyon jó lesz!"

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása