Bemutatkozás

A Csütörtöki Csoport (Csücsop) egy Budapesten működő Katolikus Ifjúsági Közösség. Lelki vezetőnk Bíró László püspök atya, tagjaink pedig Budapesten tanuló főiskolások és egyetemisták, valamint fiatal dolgozók (jellemzően 18-30 év közötti korosztály). A Csücsop egyszerre kíván számukra otthon és ugródeszka is lenni. Otthon a Budapesten élő (de sokszor máshonnan érkező) fiataloknak, ahol személyes kapcsolatokat építhetnek, elmélyíthetik hitéletüket, megoszthatják örömeiket és gondjaikat másokkal. Ugyanakkor ugródeszka is, mivel a kezdetektől fogva egyik célunk, hogy tagjaink a Csücsopon szerzett közösségi tapasztalat birtokában később új közösségeket hozzanak létre vagy más, már működő közösségeket erősítsenek.

Érdekel a Csücsop?

Közösségünk minden csütörtök este 7 órakor találkozik a Párbeszéd Házában.

Cím: 1085 Budapest, Horánszky utca 20. (térkép)

Kérdéseddel bátran keress minket az info@csucsop.hu címen vagy közvetlenül írhatsz itt.

Szeretettel várunk!

Csütörtöki levelek

Időutazás a zene szárnyain

2014.10.28. 15:34 | LoremIpsum2 | Szólj hozzá!

Címkék: buli

14.jpgAz október 18-ai csücsop buli okozta személyes élményeimet tökéletesen leírja egy SohoParty szám. „Az éjjel soha nem érhet véget! Varázsolj nekünk valami szépet!” Bevallom, nagyon fájt a szívem mikor haza kellett mennem, és most kivételesen nem csak a jó zenéket fájt ott hagynom. Már a téma is sejtette előre illetve a nyilvánosságra hozott programok, hogy ez nem csupán egy kultikus időszak, a 90-es évek felejthetetlen slágereiről szóló parti lesz...

 

 

Egy teljes életérzést varázsoltak nekünk a szervezők a bulin, amihez mi is hozzátettük a magunkét: a Backstreet Boys plakát, a diszkógömbök, CD-k és nem egy lányon voltak retró pöttyös rucik. A baba- és gyerekkori fotók, vagy a buli elején a 90-es évekbeli nagy sorozatok, rajzfilmek zenéinek felismerése nem csak kihívás, de egyúttal nosztalgia is volt. Az est fénypontját pedig Füssi Zoltán Kölyök Klubos kalózkodása jelentette. Így aztán a parti egésze varázslat hatása alá került: visszavarázsolhattuk magunkat a felhőtlen gyerekkorba, és felnőtt fejjel kívánhattuk magunkban: bárcsak ne érne véget ez az éjjel!

33.jpg

„Repülj velünk a szerelem szárnyán! Indul az utazás csak erre vártál.”Ki-ki eldöntheti, hogy a szerelem repítette-e aznap éjjel, engem speciel inkább a zene. Ez nagyban a DJknek volt köszönthető, akiknek a száma négyről hétre emelkedett az utolsó pillanatban. A kb 20 perces szettek a 90-es évek zenei palettájáról voltak összeválogatva: voltak disco slágerektől a Scooterig sok stílus. Természetesen a szokásos társastánc zenék sem hiányoztak egy-egy lemezlovas előadása között mindig volt eltáncolni egy cha-cha-chát vagy egy keringőt. Emellett az örök hagyománynak számító közös táncok sem maradtak el: Macarena, Waka-Waka, stb.

31.jpg

Mindent összegezve én nagyon örülök, hogy meggyőztek, érdemes elmenni erre a partira. Őszintén remélem, hogy az elkövetkezendő Csücsop bulik is megugorják ezt a magasra tett mércét!

Írta:
Káposztás Lilla (14)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása