Bemutatkozás

A Csütörtöki Csoport (Csücsop) egy Budapesten működő Katolikus Ifjúsági Közösség. Lelki vezetőnk Bíró László püspök atya, tagjaink pedig Budapesten tanuló főiskolások és egyetemisták, valamint fiatal dolgozók (jellemzően 18-30 év közötti korosztály). A Csücsop egyszerre kíván számukra otthon és ugródeszka is lenni. Otthon a Budapesten élő (de sokszor máshonnan érkező) fiataloknak, ahol személyes kapcsolatokat építhetnek, elmélyíthetik hitéletüket, megoszthatják örömeiket és gondjaikat másokkal. Ugyanakkor ugródeszka is, mivel a kezdetektől fogva egyik célunk, hogy tagjaink a Csücsopon szerzett közösségi tapasztalat birtokában később új közösségeket hozzanak létre vagy más, már működő közösségeket erősítsenek.

Érdekel a Csücsop?

Közösségünk minden csütörtök este 7 órakor találkozik a Párbeszéd Házában.

Cím: 1085 Budapest, Horánszky utca 20. (térkép)

Kérdéseddel bátran keress minket az info@csucsop.hu címen vagy közvetlenül írhatsz itt.

Szeretettel várunk!

Csütörtöki levelek

Csücsop karácsonyi koncert, 2014

2014.12.27. 00:03 | LoremIpsum2 | Szólj hozzá!

Címkék: koncert ünnep karácsony

02.jpgSzapora léptek közelednek... Egyre csak közelebb, közelebb, majd hirtelen megszűnnek. A terem félhomálya már-már sejtelmesnek, szinte álomszerűnek mondható. Távoli hangfoszlány érkezik: „Á, egy szaloncukor, degeszre tömtem vele magam a héten, kéri valaki?”. Pár méterrel arrébb finom női kéz gondosan kabátot cserél két szék közt egy gyengéd mosollyal: „ideülök melléd”. Utolsó, a tökéletes komfortért tett óvintézkedések a székeken, kezdődik az előadás.

K

A rövid várakozás után Lili és Ákos szívélyes köszöntése jelezte számunkra, hogy az est irányítása kitűnő kezekbe került. Alighogy elhangzott az első fellépő, Kovácsik Anti neve, fülünkbe kúszott a fekete-fehér billentyűk mesterien megtervezett játéka. A saját szerzemény kockázatosabb, és több erőfeszítést igényelt, de megérte. Az elégedett arcok erről tettek bizonyságot.

A

Füssi Zoltán súlyos szavai törték meg az ideiglenes csendet. Abszolút jól megválasztott Márai vers, igazi mély átélés, remek szavalat részesei lehettünk.

R

Hiba Anti közénk hozta a svéd populáris, a tömeg ízlésére kifejlesztett zene egyik tán valóban értéket képviselő darabját. „There's nothing in this world I wouldn't do.” Picit kritikus de annál kedvesebb kiscsoporttársam azt mondaná erre a szövegre: szavak szavak és csak szavak. :) Szerintem helyes, hogy amolyan belső füllel rábukkansz a különféle stílusokban rejlő értékekre is. Az ének és a kíséret békés, szinte varázslatos hangulatot árasztott.

Á

Emese és Attila párbeszédében szemtanúi lehettünk, miként lehetséges eljutni a a testvéri szeretet teljesítésének csúcsára. A félszeg, bájos kis húgocska aki a hóna alá egy plüss kutyusnak látszó tárgyat préselt (javítsatok ki ha ez nem hónaljkutya :P ), okvetlenül szeretné közelről szemügyre venni a Mikulást. A zöldmezesek meccse után sóvárgó bátyja a figyelmének teljes összpontosításával igyekszik eloszlatni a kislány különös, de teljesen jogos félelmeivel kapcsolatos kételyeit. Ezek alatt persze mi remekül szórakoztunk.:)

C

Mit gondoltok mire lehet elég 1 perc 19 másodperc? Egy csésze frissen pörkölt kávé elfogyasztásához? Az alapos fogmosáshoz? Bizonyítani Pitagorasz tételét? Szerelembe esni? Talán... Egy viszont biztos, ennyi idő pont elég, hogy a 16-os kiscsoport előadja a Deck the Hallas című dalt, és vele varázslatos ünnepi szférát teremtsen.

03.jpg

S

„Ha kilenc kályhában öt és fél nap alatt tizenkét köbméter bükkfa ég el...” Karinthy Frigyes örökzöld karcolata sem hiányzott a műsorszámok közül. A 12-es kiscsoportból Csabi és Gábor remekül visszaadták nekünk amit a szerző egykoron  közölni akart az olvasókkal.

O

Ákos a maga rátermettségével három gyönyörű, igényesen előadott zongoradarabbal örvendeztetett meg bennünket.

N

A színjátszósok ezúttal a biblia földjét választották előadásuk színteréül.

01.jpg

Vigyázat, cselekmény következik, csak saját felelősségre jelöld ki a következő bekezdést!

Napkeletről bölcsek érkeztek, rendhagyó módon egy almás telefon speciális alkalmazásának a segítségére támaszkodva keresték a Szent Család menedékét. Ám a történet váratlan fordulatot vett... Miután álommanónk az utolsó lapát álomport is a királyok szemébe szórta, értékes holmijaik, rablók martalékává vált az éjszaka sűrű sötétjében. Mivel az egy főre eső telefonok és nejlonharisnyák száma túl alacsony lett, rászánták magukat az ügy felgöngyölítésre. Bölcseink teljesítménye Agatha Christie regényeinek a briliáns szürke állománnyal rendelkező belga főhősét, Poirot-t is felülmúlta. A rabló banda nehezen akart szembesülni a kudarc tényével, így a jelenet kisebb csatatérré változott, amihez idővel felbőszült parasztok is csatlakoztak. Váratlanul két örömhírt hozó angyal lépett elő (a legújabb pletykák szerint egyenesen a Mátrixból). Majd a béke minden gondot eltörlő boldogsága egészen Betlehem kis falucskájába repítette őket. Egyszer csak a meghatottság szívszorító könnyes fátyla ereszkedett le a tömegre mikor Mária oltalmat nyújtó karjaiban megpillantották, szenvedő lelkiismeretük megváltóját.

Y

Időközben Szabó Réka is megérkezett, sietve leült a közönség elé és esti mese gyanánt meghallgattuk tőle a Gyermek Imája című bájos történetet.

!

Charlie Chaplin egy józan pillanatában a következő mondatot hagyta ránk: „Az emberek arcára mosolyt fakasztani, szemükbe könnyet csalni, a legnagyszerűbb dolog a világon.” Ha az idézet második részét nem is igazán de az első felét maradéktalanul teljesítette a Csücsop Kórus. Egyúttal velük váltott búcsút az idei év Koncertje és a csütörtöki alkalmak is.

02.jpg

De ne feledd az új esztendő új lehetőségek sokaságát jelenti majd. Mi pedig akik a Jóisten kezét fogjuk és nem akarjuk elereszteni, szeretettel várunk Téged jövőre is ebbe a nagyszerű közösségbe.:)

Írta: Szabó Barnabás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása