Bemutatkozás

A Csütörtöki Csoport (Csücsop) egy Budapesten működő Katolikus Ifjúsági Közösség. Lelki vezetőnk Bíró László püspök atya, tagjaink pedig Budapesten tanuló főiskolások és egyetemisták, valamint fiatal dolgozók (jellemzően 18-30 év közötti korosztály). A Csücsop egyszerre kíván számukra otthon és ugródeszka is lenni. Otthon a Budapesten élő (de sokszor máshonnan érkező) fiataloknak, ahol személyes kapcsolatokat építhetnek, elmélyíthetik hitéletüket, megoszthatják örömeiket és gondjaikat másokkal. Ugyanakkor ugródeszka is, mivel a kezdetektől fogva egyik célunk, hogy tagjaink a Csücsopon szerzett közösségi tapasztalat birtokában később új közösségeket hozzanak létre vagy más, már működő közösségeket erősítsenek.

Érdekel a Csücsop?

Közösségünk minden csütörtök este 7 órakor találkozik a Párbeszéd Házában.

Cím: 1085 Budapest, Horánszky utca 20. (térkép)

Kérdéseddel bátran keress minket az info@csucsop.hu címen vagy közvetlenül írhatsz itt.

Szeretettel várunk!

Csütörtöki levelek

Vidám városlődi vámpírságok, avagy utózönge a nyári táborhoz

2013.09.29. 20:43 | Ági (10-es) | Szólj hozzá!

Címkék: nyári tábor Városlőd

„Őszbe csavarodott már a természet feje”. A fogyatkozó napfény és az egyelőre csak alkalmanként jelentkező nyálkás idő és cidri hamar kedvünket szegheti az egyetem vagy munkahely látogatása közben. Szerencsére azonban vannak közös nyári élményeink, melyekből bőven van mit merítenünk és volt mit elraktározunk a kevésbé élménydús napokra. Mert nyári táborból idén is nagyon jó jutott Csücsopfalva lakóinak. De mi minden is volt ott, amitől olyan gyümölcsöző lett az az egy hét?

_DSC5659.jpg

A hely. A hagyományokhoz híven ismét egy természetközeli faluba érkeztünk, Veszprém megye szívébe, az igen szép fekvésű Városlődre. A község kedves általános iskolája, templomának közelsége és kincsei a tábor (nem mindennapi) mindennapjait, a környék természeti szépségei pedig a keddi kirándulást tették különösen széppé.

Dönci. A tábor nem lehetett volna az igazi Dönci, a vámpírdenevér nélkül, aki étkezési szokásaival ellentétben nagyon is barátságos, igazi partiarc táborlakónak bizonyult. Ez persze nem csoda, hiszen lényegében ő elnökölte a Városlődi Vámpír Világtalálkozót. Élethelyzetét tekintve a párkeresés időszakában volt, de a tábor végére elárasztották a szerelmes levelek, ezért okkal feltételezhetjük, hogy mostanra meglelte szíve denevérhölgyét. Dönci személye azért is volt kiemelkedő jelentőségű ebben a táborban, hiszen rengeteg programot ő inspirált: a párkereső hirdetés írásától a vámpírvadászaton át a remekbe szabott színdarabokig. Sőt, mint kiderült, simán leénekli ByeAlexet...

A programok. Csillagnéző túrák, állomásos „ismerd meg Városlődöt!” vetélkedő, fiú-lány délután, egész napos kirándulás, mókás játékok, dinnyézés, teremdíszítés, zenés-táncos buli, vámpírvadász vetélkedő, színdarabos és játékos est fáklyafénynél, párkeresés Döncinek, templomlátogatás és még sok minden más.

A lelkigyakorlat. Imre atyával. Együttgondolkodás a hitünkről, annak buktatóiról, Ferenc pápa gondolatairól. Együttgondolkodás az Egyházról, és arról, hogy mi mit tehetünk benne, érte. Beszélgetések a tábori kiscsoportokban, a hallott gondolatok átbeszélése, elmélyítése. Kérdezz-felelek Gábor atyával, a helyi plébánossal. Szentgyónás. Lelki beszélgetések. Mindennapos szentmisék.

varoslod.jpg

Találkozások egymással. Azokkal, akiket már ismerünk. És azokkal akiket még nem ismertünk eléggé. Együtt játszós, fűben ücsörgős, kiránduláson egymás mellett lépkedős, egy asztalnál elemózsiázós, egy polifoamon csücsülős, hátamat a térdednek döntős, színdarabot együtt írós, bolondozós, egymásra mosolygós, nagyokat nevetős pillanatok sokasága. És beszélgetés, beszélgetés, beszélgetés.

Találkozások Istennel. A szentségimádásban, a szentmisékben, a gyónásban, a lelki beszélgetésekben, a lelkigyakorlat során. Vagy éppen egy baráti beszélgetésben, a másik emberben, a természetben, a személyes elcsöndesedésben. Mert Ő végig ott volt velünk, találkozásra készen.

A szervezés. Mindez nem jöhetett volna létre a lelkes táborszervező csapat nélkül. Ki tudja, hány munkaóra, mennyi ötletelés, megbeszélés, telefonhívás, szervezés, netán szorongás, izgalom előzte meg a tábort, hogy aztán ilyen jól sikerülhessen… Köszönjük az áldozatos munkát a Táborszervező Teamnek és mindenkinek, aki szolgálatával hozzátett a táborhoz!

_DSC6075.jpg

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása