Bemutatkozás

A Csütörtöki Csoport (Csücsop) egy Budapesten működő Katolikus Ifjúsági Közösség. Lelki vezetőnk Bíró László püspök atya, tagjaink pedig Budapesten tanuló főiskolások és egyetemisták, valamint fiatal dolgozók (jellemzően 18-30 év közötti korosztály). A Csücsop egyszerre kíván számukra otthon és ugródeszka is lenni. Otthon a Budapesten élő (de sokszor máshonnan érkező) fiataloknak, ahol személyes kapcsolatokat építhetnek, elmélyíthetik hitéletüket, megoszthatják örömeiket és gondjaikat másokkal. Ugyanakkor ugródeszka is, mivel a kezdetektől fogva egyik célunk, hogy tagjaink a Csücsopon szerzett közösségi tapasztalat birtokában később új közösségeket hozzanak létre vagy más, már működő közösségeket erősítsenek.

Érdekel a Csücsop?

Közösségünk minden csütörtök este 7 órakor találkozik a Párbeszéd Házában.

Cím: 1085 Budapest, Horánszky utca 20. (térkép)

Kérdéseddel bátran keress minket az info@csucsop.hu címen vagy közvetlenül írhatsz itt.

Szeretettel várunk!

Csütörtöki levelek

PályaUdvar 2.0

2013.11.03. 18:51 | Barta Emese | Szólj hozzá!

Címkék: program PályaUdvar

Lehet, hogy egy nyelvet beszélünk?

Beszámoló az eseményről (2013. október 26.)

Emlékszem még arra az áprilisi délutánra, amikor összegyűltünk Csabinál, hogy kiértékeljük az első PályaUdvart és nekilóduljunk a következő szervezésének: tele kérdésekkel, észrevételekkel, ötletekkel és azzal, ami a közösségünk erejét adja, lelkesedéssel. 2013 márciusában valami olyasmit kezdett el a Csücsop, ami szerintem rendkívül előremutató és valódi hagyománnyá fog válni. Hagyománnyá vált, hiszen már két PályaUdvart megszerveztünk. Innentől már fut a szekér.

IMG_9463-IMG_9464.jpg

IMG_9548.jpg

Miután mindkét eddigi rendezvény szervezői gárdájában benne voltam, azt hiszem, ki merem jelenteni azt, hogy ez a rendezvény missziós rendezvény afféle Csücsopos módon. Az alapterv ismét az volt, hogy találkozni szeretnénk, beszélgetni szeretnénk, megérteni és meglátni szeretnénk. A másikat. Hogy ki a másik? Akárki. Bár mi elsősorban a kereső egyetemista fiatalokra összpontosítottunk, minden betérőt ugyanazzal a szeretettel fogadtuk. 

Az esemény helyszíne a közösségünknek is otthont adó Párbeszéd Háza volt, ahol egy délutánt töltöttünk el különböző témákat átbeszélgetve. Különböző kerekasztalokat alakítottunk ki, ahol véleményt lehetett cserélni erkölcsről és etikáról, vallási gyakorlatokról, hitről és tudományról,Ferenc pápáról és a megújuló egyházról, elköteleződésről, közösségről. A színjátszósok Beugróval, a sekrestyében pedig kvízasztal várta a pihenni vágyókat. A teaházban a szünetben ismét nagy nyüzsgés támadt, itt tudták folytatni a résztvevők kötetlenebb formában a már megkezdett beszélgetéseket. Az estét fővédnökünk, Bíró László püspök atya szentmiséje zárta, melyben mindannyian hálát adhattunk.

IMG_9532.jpg

Köszönettel tartozunk minden csücsoposnak és segítőnek és szponzorainknak (Morrison's, Harmat Kiadó, Ester Communications - PortusBuda Group, Jezsuiták)!

További infok a rendezvényről: https://www.facebook.com/Palyaudvar

Képek a rendezvényről:

https://plus.google.com/photos/101529304357687848422/albums/5941298651418724657

https://plus.google.com/photos/101529304357687848422/albums/5939354508847932593?banner=pwa

Hogy miért szerveztem már másodszorra, immár egy főszervezőként a PályaUdvart? Mert szeretnék hinni abban, hogy a missziónak van értelme a mai világban. Élmény egy olyan közösséghez tartozni, ahol vannak lelkes, "csináljuk meg, mert jó lesz" emberek. Pontosan ezt az oldalát kellene meglátnia a keresőknek és a nem hívőknek az egyházból: itt a felebaráti szeretet és az önkéntesség, a segítség olyan fogalmak, amik ténylegesen értelmet nyernek. Együtt hatalmas dolgokat tudunk alkotni, hiszem és látom, hogy a Csücsop lüktetése kifelé is működhet, csak meg kell mutatni.

Hálás köszönet mindenkiért!

Szeretettel a FőszervezőTeam nevében,

Emese

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása