Bemutatkozás

A Csütörtöki Csoport (Csücsop) egy Budapesten működő Katolikus Ifjúsági Közösség. Lelki vezetőnk Bíró László püspök atya, tagjaink pedig Budapesten tanuló főiskolások és egyetemisták, valamint fiatal dolgozók (jellemzően 18-30 év közötti korosztály). A Csücsop egyszerre kíván számukra otthon és ugródeszka is lenni. Otthon a Budapesten élő (de sokszor máshonnan érkező) fiataloknak, ahol személyes kapcsolatokat építhetnek, elmélyíthetik hitéletüket, megoszthatják örömeiket és gondjaikat másokkal. Ugyanakkor ugródeszka is, mivel a kezdetektől fogva egyik célunk, hogy tagjaink a Csücsopon szerzett közösségi tapasztalat birtokában később új közösségeket hozzanak létre vagy más, már működő közösségeket erősítsenek.

Érdekel a Csücsop?

Közösségünk minden csütörtök este 7 órakor találkozik a Párbeszéd Házában.

Cím: 1085 Budapest, Horánszky utca 20. (térkép)

Kérdéseddel bátran keress minket az info@csucsop.hu címen vagy közvetlenül írhatsz itt.

Szeretettel várunk!

Csütörtöki levelek

„Harmatozzatok egek onnan felülről…”

2013.11.27. 18:20 | LoremIpsum2 | Szólj hozzá!

Címkék: rorate csücsop programok

roráte.jpgKözeleg az advent, karácsonyra várakozunk. Nagyon szeretem ezt az időszakot: a téli reggelek illatát, az adventi koszorún égő gyertyák fényét, a befagyott pocsolyákat, a hideg csendet. Otthon, a falunkban, a családom közelében persze könnyebb megélni az ünnep közeledtét, de Budapesten? Plázák fénye, reklámok özöne, villódzó égők és giccses karácsonyfák, zsúfolt utcák, amerikai karácsonyi zenék, ünnepi akciók hatalmas plakátjai és rohanó emberek. Lehet így karácsonyra készülődni? Vagy inkább: Milyen karácsonyra készül így az ember?

Nehéz megtalálni a csendet, de azért nem lehetetlen – ha az ember időt szán rá. Karácsony ünnepére készülve nagyon szeretek rorátéra járni.  Korábban kelek, hogy adhassak egy kis időt Istennek, magamnak, a készületnek. Hogy Vele kezdődhessen a napom – lehet ennél jobban készülni Krisztus születésének ünnepére? (Persze, biztosan lehet. De nekem már ez is nagyon sokat segít.) A Jézus Szíve templomba szoktam járni, ott reggel 6-kor kezdődik a hajnali mise, és mindig többen is vagyunk ott Csücsopról… A templomban teljes sötétség, csak a koszorún ég a gyertya – hétről hétre mindig több. Teljes csendben vonul ki a pap, Úrangyalával kezdődik a mise, aztán ének: Rorate, coeli de super – minden héten egy verszakkal több...

 Egy jó reggel persze nem indulhat jó reggeli nélkül, ezért egyetemre indulás előtt még agapézunk egyet közösen. A legjobban a keddeket szeretem adventben (persze, a hét legvidámabb napja a csütörtök, de az egész évben így van), mert ilyenkor csücsopos rorátét tartunk. Ilyenkor látványosan megnő a templomba érkezők létszáma (szintén miattunk),így az agapét is mi készítjük.  Annak is megvan a hangulata, amikor reggel negyed6-kor néhány álmos csücsopos több kiló kajával csönget a jezsuita rendház bejáratánál…de kenyérkenés közben mindig felébredünk, aztán az utolsó pillanatra azért mindig elkészül a 10-12 tálcányi szendvics, és siethetünk át a misére, ami után rendszerint kétszer annyian vagyunk agapén, hiszen: ha kedd, akkor csücsop-roráte. Idén sem lesz ez másként! Ha nem hiszed, járj utána…gyere, légy velünk idén te is!

És ha elég elszánt vagy, a kenyérkenők csapatába is jelentkezhetsz, akár az egész kiscsoportoddal együtt! De felolvasóknak és ministrálóknak is nagyon örülünk ám!

Részletekért keresd a roráte felelőseit: Cséri Annát (7) és Sári Juditot (12)!

Kedden reggelenként 6-kor találkozzunk a Mária utcai templomban, a csücsopos rorátén! Áldott adventet mindenkinek!

Írta:
Kende Adri (15)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása