Bemutatkozás

A Csütörtöki Csoport (Csücsop) egy Budapesten működő Katolikus Ifjúsági Közösség. Lelki vezetőnk Bíró László püspök atya, tagjaink pedig Budapesten tanuló főiskolások és egyetemisták, valamint fiatal dolgozók (jellemzően 18-30 év közötti korosztály). A Csücsop egyszerre kíván számukra otthon és ugródeszka is lenni. Otthon a Budapesten élő (de sokszor máshonnan érkező) fiataloknak, ahol személyes kapcsolatokat építhetnek, elmélyíthetik hitéletüket, megoszthatják örömeiket és gondjaikat másokkal. Ugyanakkor ugródeszka is, mivel a kezdetektől fogva egyik célunk, hogy tagjaink a Csücsopon szerzett közösségi tapasztalat birtokában később új közösségeket hozzanak létre vagy más, már működő közösségeket erősítsenek.

Érdekel a Csücsop?

Közösségünk minden csütörtök este 7 órakor találkozik a Párbeszéd Házában.

Cím: 1085 Budapest, Horánszky utca 20. (térkép)

Kérdéseddel bátran keress minket az info@csucsop.hu címen vagy közvetlenül írhatsz itt.

Szeretettel várunk!

Csütörtöki levelek

Visszatekintés

2015.01.08. 19:00 | _Barna | Szólj hozzá!

Címkék: csütörtöki levél

visz_tukor.jpgTeremtett világunk sajátos jegye az elmúlás. A rohanó idő kérlelhetetlenül szedi el tőlünk életünk értékes perceit. A nappalok és éjszakák szakadatlan láncolata egy újabb év eseményeinek kitörölhetetlen nyomait hagyták az emlékezetünkben. Az események mögött saját személyes döntéseink állnak, melyek a szabad akaratunk és az isteni gondviselés titkos kölcsönhatásából születtek. A 7-es kiscsoport ezen döntések visszatekintésre hívott meg bennünket, hogy a múltunk rendezésével tudjunk szembenézni a jövőnkkel.

 

 

I. Visszatekintés

1. Mi az a dolog, amit nem sikerült befejezned? Mit kell még kimondanod, hogy lezárhasd az előző évet? Mi az a negatív tapasztalat, amiből később tanulhattál és a javadra fordíthattad?

2. Mire vagy a legbüszkébb? Te mit tettél azért, hogy sikereidet elérd? Sikereidben ki vagy kik segítettek téged? Mi az a dolog, amit fölfedeztél magadban?

3. Mi volt a számodra meghatározó az előző évedben a következő területeken: család/magánélet, munka/ egyetem, közösség, pihenés/ kikapcsolódás stb.

4. Idézd fel az elmúlt éved legszebb, legemlékezetesebb, legörömtelibb pillanatait. Mit éreztél? Ki volt veled? Mit csináltatok? Milyen illatokra emlékszel? Milyen érzések voltak benned?

5. Próbáld meg megtalálni azt a három szót, amivel jellemezheted/ összefoglalhatod a 2014-es évedet!

ÉNEK: Jézus életem

 

II. Szentírási részek és imák

"Aztán így szólt tanítványaihoz: Ezért mondom nektek, ne aggódjatok megélhetésetek miatt, hogy mit esztek, sem testetek miatt, hogy mibe öltöztök." Lk. 12,22

Istenünk, kérünk, segíts nekünk teljesen a Te kezedbe ajánlani az életünket, és az új évben is csak beléd helyezni bizalmunkat!

Kyrie (Taizé)

"Sőt még a fejeteken a hajszálakat is mind számon tartja. Ne féljetek hát! Sokkal többet értek ti, mint a verebek." Lk. 12,7

Add, hogy sose feledkezzünk meg atyai törődésedről, jóságodról!

Kyrie (Taizé)

"Amikor már eveztek vagy huszonöt-harminc stádiumnyit, látták, hogy Jézus a vízen járva közeledik a bárkához. Megijedtek. De ő bátorította őket: „Én vagyok, ne féljetek!" Jn. 6,19

Hálát adunk a bátorításodért, hogy mindig számíthatunk Rád és Velünk vagy, add, hogy ezt a nehézségek, kihívások ideje alatt is észben tartsuk!

Kyrie (Taizé)

"Azután így szólt az Úristen: „Nem jó az embernek egyedül lennie. Alkotok neki segítőtársat, aki hozzá illő."
Ter. 2,18

Köszönjük, Istenünk, hogy nem kell egyedül járnunk az úton! Kérünk, adj nekünk mindig segítőtársakat, és kérünk, segíts a párválasztásban is!

Kyrie (Taizé)

"Míg ezen töprengett, megjelent neki álmában az Úr angyala, és így szólt hozzá: „József, Dávid fia, ne félj magadhoz venni feleségedet Máriát, hiszen a benne fogant élet a Szentlélektől van! Mt. 1,20

Szűz Anyánk, kérünk, légy velünk 2015-ben is, járj közben értünk Szent Fiadnál!

Kyrie (Taizé)

"Azért mondtam el ezeket nektek, hogy békességet találjatok bennem. A világban üldözést szenvedtek, de bízzatok, mert legyőztem a világot." Jn. 16,33

Köszönjük azt a hatalmas és számunkra felfoghatatlan ajándékot, hogy megváltottál minket és "legyőzted a világot"! Segíts bennünket, hogy tudjunk hitünk mellett kiállni egész életünk során!

Kyrie (Taizé)

 

III. Jövőbe tekintés

1. Hogyan szeretnéd magad látni jövő ilyenkor az egyes szerepeidben? ( gyermek, testvér,barát, tanuló, dolgozó stb.) Van-e valamilyen idézet pl. bibliai, vers vagy dalszöveg részlet, ami motiválna a kívánt állapot elérésében?

2. Történhetett olyan nem kívánatos esemény az életedben ami negatívan érinti a most kezdődő évet. Milyen értéket tudsz benne mégis felfedezni? Mire taníthat meg? Miben nemesedhetsz általa emberileg?

3. "A legboldogabb tapasztalataim mindig azzal vannak kapcsolatban, hogy vállalkozni tudtam olyan dolgokra, amiről meg voltam győződve, hogy saját erőmből lehetetlen. Arra építettem, hogy az Isten erejével lehetséges." /Nemes Ödön/ Látsz-e magad előtt lehetetlennek látszó feladatokat, kihívásokat?

4. Csukd be a szemed és gondold el magad a legközelebbi kemény helyzetben ami vár rád. Próbáld felkelteni magadban azokat az érzéseket, melyekkel szeretnél eltelve lenni abban a helyzetben.

5. Téglánként épül a ház. Milyen apró, új szokásokra van szükséged a szilveszteri fogadalmad eléréséhez?

ÉNEK: Az Úr jósága

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása